XBMC 11.0 – Eden – Extra

by daan on March 29, 2012

in Movies, Music, Software

XBMC 11.0 – Eden

March 24th, 2012 natethomas

It’s been over a year in the works and today we are excited to announce that XBMC 11.0 is finally ready and available for download. You can find XBMC 11.0 here.

xbmc-eden-announce

XBMC 11.0 Milestones include Addon Rollbacks, vast improvements in Confluence (the default skin), massive speed increases via features like Dirty-region rendering and the new JPEG decoder, a simpler, better library, movie set scraping, additional protocol handling, better networking support, better handling of unencrypted BluRay content and structures, adjustable display refresh rate in OSX (to match the already available feature in Windows and Linux), AirPlay support, an upgraded weather service with geoip lookup, and much, much more. Check out the highlights in the summarized changelog.

XBMC Eden

The new Confluence

In addition to our many software improvements, we’ve increased our reach in the realm of hardware support since Dharma was released. Eden marks the first in-sync stable release for the Apple TV2iPad, and other iOS devices. We’ve vastly improved the method by which we handle input, including heavily upgrading JSON-RPC support, making remote control support much, MUCH simpler in Windows, and enabling unique methods of device communication with hardware. And now even AMD devices are supported for GPU video decoding in Linux to some extent, thanks to the inclusion of VAAPI.

Beyond XBMC 11 for Windows, Linux, OSX, and iOS, we are also happy to announce XBMCbuntu Final.

XBMCbuntu is very similar to past versions of XBMC Live. By default, the user boots directly into XBMC, and if he/she chooses, he or she will never see the underlying OS. However, unlike Live, XBMCbuntu is now built upon a full LXDE desktop environment, which has a web browser (Chromium) with a fully updated (and updatable) version of Flash built-in and a GUI package manager ready to install and update all of the normal Ubuntu programs a typical Linux user might use. The user may now toggle between XBMC, which auto-starts, and a normal desktop if he or she chooses. And, perhaps most exciting for many users, XBMC will now be upgradeable, both from command line and from the GUI package manager, without fear of crashing the XBMC experience.

Naturally, those users who do not want to see the desktop will never need to. When you boot your computer, you will be booted directly into the XBMC homescreen, just as you are right now. The only clear difference is the new power underneath the hood. Those users who have already installed the Beta version of XBMCbuntu can upgrade to final using the apt-get upgrade commands.

There are truly an incredible number of updates and improvements between Dharma and Eden. But don’t take our word for it. Download XBMC 11.0 Eden now.

———————————– extras from: xbmcfreak.nl ————————————–

(This is a first adjustment to the new XBMCbuntu livecd. This new livecd only contains new drivers for Nvidia and AMD. There are no other adjustments to be found. The new drivers may give more stability for some users.)

XBMCbuntu 11.0 – x-swat update

March 27, 2012

Dit is een eerste aanpassing op de nieuwe XBMCbuntu livecd. Deze nieuwe livecd bevat uitsluitend nieuwe drivers voor Nvidia en AMD. Verder zijn er geen andere aanpassingen te vinden. De nieuwe drivers geven wellicht meer stabiliteit voor sommige gebruikers.

Via twitter kreeg ik vragen of er een speciale Nvidia ION geoptimimaliseerde versie komt. Het antwoord is “nee”, want het goede nieuws is dat alle Nvidia ION optimalisaties al reeds in XBMCbuntu zitten!

Verder zou ik jullie willen vragen om problemen of vragen over deze versie alleen hier of op het forum van xbmcfreak te stellen.

27 March 2012, x-swat version:

  • Nvidia 295.33 drivers
  • AMD Catalyst 11.5 (8.850) drivers

Download: http://xbmcfreak.binkey.nl/xbmcbuntu-x-swat-11.0.zip

XBMC 11 – Eden released!

Na meer dan een jaar van tijd tussen de 10.0 versie is het nu eindelijk tijd voor de eerste officiele 11.0 versie. De codenaam van deze nieuwe XBMC release is “Eden”. Een nieuwe grote versie kenmerkt zich altijd door een reeks van nieuwe features.

Meer informatie over de officiële release en download links zijn hier te vinden:

http://xbmc.org/natethomas/2012/03/24/xbmc-11-0-eden/

Hier volgen de belangrijkste nieuwe features van XBMC Eden:

– De meest in het oog springende nieuwe feature is de Horizontale versie van de skin “Confluence”. De ontwikkelaars hebben ervoor gekozen om de verticale versie van Confluence in te ruilen voor een horizontale. Daarmee lijkt de skin meer op Aeon en moeten foto’s en fanart beter tot zijn recht komen. Verder kunnen zowel Files als content uit de Library gecombineerd worden weergegeven.

– Officiele “iOS ondersteuning”; Naast de Windows, OSX en Linux bestaat er een nieuwe telg in de XBMC familie. Voor alle iOS apparaten is er een officiele XBMC versie. Wel is het nodig om de iPhone, iPad of Apple TV te “jailbreaken”. De iOS versies ondersteunen verder “Touch / Gesture / Inertial Scrolling”.

– XBMCLive is ingeruild voor een nieuwe live distributie. XBMCbuntu is de nieuwe naam voor de livecd. Reden voor de naamverandering is dat de nieuwe distributie gebruik maakt van hetzelfde build systeem als waar de Ubuntu Linux versies mee worden gemaakt. Een vernieuwde grafische installer, lightdm ondersteuning en 100% compatible met de laatste versie van Ubuntu (11.10) zijn nieuwe eigenschappen die de naamswijziging rechtvaardigen.

– De nieuwe JSON interface, waarmee het mogelijk is om XBMC aan te sturen is helemaal bijgewerkt tot de specificaties van “JSON-RPC 2.0″. Verder is de lijst met mogelijkheden opgeschoond en verder uitgebreid. De snellere JSON interface vervangt de oudere http-api interface. In de volgende versie van XBMC is trouwens de planning om de oudere http-api interface in zijn geheel te verwijderen.

– Met een nieuwe versie van XBMC is ook de snelheid verder omhoog gegaan. Dirty Regions zorgt er bijvoorbeeld voor dat alleen wijzigingen aan de interface aan het systeem worden doorgegeven. Verder kunnen JPEG photo’s twee keer sneller verwerkt worden door de nieuwe cximage decoder. FFMpeg is ook weer helemaal bijgewerkt en er is ondersteuning gekomen voor Blu-ray formaten.

– Ondersteuning voor NFS en het Apple File Protocol is toegevoegd aan XBMC waardoor naast Samba en FTP vanaf nog meer locaties content kan worden gelezen.

– Ondersteuning voor Apple Airplay is toegevoegd. Hierdoor is het mogelijk om muziek en filmpjes te mirroreren en te streamen naar een machine waarop XBMC is geinstalleerd.

– Voor de Windows gebruikers is DXVA ondersteuning toegevoegd. Hierdoor moet XBMC nog sneller video kunnen afspelen op met name de oudere Windows systemen.

De nieuwe versie van XBMC kent ook een aantal features die het niet op tijd hebben gehaald. De nieuwe AudioEngine is geen onderdeel geworden van XBMC Eden, waardoor HD formaten niet goed kunnen worden beluisterd. Verder is door het ontbreken van de binary add-ons XBMC nog steeds niet interessant voor commerciele partijen. PVR (TV opname functionaliteit) is ook nog steeds een groot gemis voor veel gebruikers. X-Video Bitstream Acceleration ondersteuning ontbreekt nog. Dit is een groot gemis voor alle AMD gebruikers.

Hopelijk zal de volgende versie van XBMC niet zo lang op zich laten wachten. De plannen zijn om binnen 6 maanden een nieuwe versie uit te brengen. Zodra hier meer over bekend is zal ik hier verslag van doen!

Nvidia 295.33 driver

Nvidia heeft nieuwe drivers online gezet; 295.33. Geruchten gaan dat deze een hoop extra stabiliteit meebrengen. Mocht je deze zelf installeren dan dien je de X Updates repository toe te voegen. Dit kan je doen met behulp van de volgende commando’s:

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-x-swat/x-updates
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Related Posts:

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment